Heidebos Moerbeke

Een bos en heidegebied van meer dan 300 hectaren. Er zijn 3 uitgestippelde wandelpaden. De A.S.Adventure (4,1km) en gele wandeling (6km) starten op parking 1 (Keizershoek Moerbeke). Bij overvloedige neerslag zijn laarzen gewenst voor de gele wandeling.

De rode wandeling start op parking 2 (Heidestraat Wachtebeke).

Binnen het raster helpen nu 12 runderen (Galloways) mee aan het behoud van de heischrale graslanden. Honden zijn niet toegelaten, behalve op de gele wandeling waar ze aangelijnd kunnen meewandelen.

Geleide wandelingen met gids €40 per groep tot 20 deelnemers. Aanvragen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Ben je in het bezit van een Smartphone of Iphone? Dan kan je je eveneens zelfstandig op stap en je digitaal laten gidsen langs de AS Adventure wandeling van 4.1km.

Na het downloaden van de wandel - en fiets App* van Natuurpunt op je toestel, krijg je langs het traject een korte toelichting op een 13-tal stops over wat er te zien, te horen en te beleven is. Per stop krijg je een korte tekst te lezen, foto’s te zien en/of geluiden te horen specifiek aan die plek.
 
Het is ons doel om ook op deze alternatieve manier de bezoeker diens respect voor en kennis over de natuur te verhogen.
Website: https://www.heidebos.be/area_heidebos 

*https://www.natuurpunt.be/pagina/op-stap-met-de-route-app   

 

© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.