Fietsroutes

app sinaai leeft 800 jaar

Tony De Wilde stelde samen met Johan Van Rumst in 2016-2017 deze tocht volledig samen. Alle infoborden, foto's, animaties, filmbeelden en ideeën werden door hen uitgewerkt. Fietsers uit Klein-Sinaai of Stekene kunnen vertrekken aan de Koebrug en volgen het Stiltepad richting Moervaart. De wandeling vertrekt op de dries van Sinaai. Geniet ervan!

 

Het Klaverje Vier bestaat uit 4 korte fietslussen:

Op elk knooppunt staat een bord met bovenaan het knooppuntnummer. Daaronder zie je welke richting je uit moet voor de eerstvolgende knooppunten. tussen de knooppunten wijzen zogenaamde doorverwijsborden je de weg. Het traject is in beide richtingen bewegwijzerd. Volg de nummers die je vooraf hebt genoteerd. Fiets van knooppunt naar knooppunt en geniet van je zelf uitgestippelde tocht.

- Vaartroute 10km
- Landbouwroute 12km (richting Klein-Sinaai)
- Molenroute 14km (richting Kemzeke)
- Bosroute 16km (Wildernis, Groene Putte)

Bekijke de Route

Dankzij de website van Klein-Sinaai besteedde het Franstalige weekblad Le Vif L'Express in zijn weekendbijlage van 07/06/2012 aandacht aan de 10 mooiste adresjes om een smakelijke zomer te beleven.
Klein-Sinaai is daarbij het mooiste picknickplaatsje van Oost-Vlaanderen. Le Vif is de tegenhanger van Knack en telt zo'n 470.000 lezers. Een zeer mooie waardering dus die we hier krijgen...

Deze fietsroute van 46 km biedt je de mogelijkheid om het centrum van het Land van Waas te ontdekken. Vanuit Klein-Sinaai fiets je afwisselend tussen bossen en weidse akkerlanden richting Stekene. Vervolgens gaat het via het residentiële Puivelde en de prachtige dries van Sinaai tot aan de rand van Lokeren. Langs de oude spoorwegberm loopt de route in alle rust over het pittoreske Daknam naar Eksaarde en Moerbeke. Vanaf hier brengt de dijk van de Moervaart je terug richting Klein-Sinaai.

Klik hier voor de website van de route

Downloaden als GPS-bestand (.GPX)

Downloaden als afdrukbare kaart (.PDF)

 

 

 

 

© 2019 Tony De Wilde. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.